به گزارش خبرنگار مهر، سردار رستم قاسمی در مراسم جشن خودکفایی صنعت سدسازی گفت: جشن مهار آبهای سطحی در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و این درحالی است که حجم آبی که به عنوان آب شیرین در دنیا قابل استفاده است، بسیار کم بوده و البته بخش زیادی از آن نیز، قابل دسترس نیست.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا افزود: این منابع محدود آبی با توجه به رشد روزافزون جمعیت کاهش مییابد و در آینده یکی از مسائل زندگی بشر بحث آب بوده است. در ایران به لحاظ اینکه کشور هفدهم دنیا به لحاظ وسعت و جمعیت به شمار میرود نیز باید تدبیری برای مهار آب و تامین آب مورد نیاز مردم اندیشید. این درحالی است که حجم آب فلات ایران در مقایسه با آسیا و دنیا، کمتر از متوسط جهانی است.
وی تصریح کرد: ایران در سال 1404 با تنش آبی مواجه خواهد بود و اگر برای مهار آبها چارهای اندیشیده نشود، در این سالها با مشکلات مواجه خواهیم شد.
به گفته قاسمی، صنعت سدسازی ایران بسیار توانمند است و جای نگرانی بابت ساخت سدها وجود ندارد که نیازمند خارجیها باشیم و ایرانیها امروز به دانش فنی دست یافتهاند که بدون نیاز خارجیها بتوانند سد بسازند.
همچنین علیاصغر قانع، مشاور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: هدف از برگزاری این جشن اطلاعرسانی از روند خود کفایی از دستاندرکاران صنعت سدسازی ایران است.
وی افزود: کمیته انتخاب نخبگان، با تدوین شاخصهای ارزیابی، بانک اطلاعاتی را ایجاد کرد تا بتواند از تمام افراد برتر در صنعت سد سازی تقدیر نماید.
مشاور معاون آب و آبفای وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه در انتخاب افراد برتر تلاش شد، از تمام بخشهای غیردولتی و خصوصی استفاده شود، اظهار داشت: افزون بر 280 ابتکار در این صنعت به کمیته انتخاب برترینهای سدسازی ارسال شد که برگزیدن تعدادی از این میان بسیار دشوار بود.
قانع اضافه کرد: کاهش هزینهها، زمان اجرای طرحها و کاهش خطرپذیری از مسائلی بود که در انتخاب برترین ابتکارها موثر بودند. انتخاب 57 طرح به عنوان گروهی در ماموریت این کارگروه قرار گرفت و در نهایت 38 شرکت و دو متخصص انتخاب برگزیده خواهند شد.
همچنین امروز از تلاشگران عرصه سدسازی کشور نیز همزمان با برپایی جشن خودکفایی صنعت سدسازی و بهرهبرداری از بلند ترین سد بتنی کشور قدردانی شد.
نظر شما